Nieuws

Bezoek Coolworld op Maintenance Antwerp : 29+30/3 Coolworld Rentals biedt een breed palet aan koel- en verwarmingsoplossingen. Wij investeren continue in n...Lees verder

Vacatures

Credit & Collection Assistant (40 uur) (M/V) Bekijk vacature

Snel een koelcel, vriescel, proceskoeling, airco en verwarming huren?

Huur tijdelijk een koelcel, koelopslag of andere ❄koel- of 🔥verwarminggerelateerde apparatuur. Coolworld Rentals biedt u de ideale oplossing bij tijdelijke capaciteitsproblemen, evenementen, uitval, verbouwing of revisie van uw vaste installatie. Wij verhuren een breed gamma aan HACCP-conforme mobiele koelcellen, vriescellen en diverse koelopslagcellen. Daarnaast een compleet assortiment van proceskoeling, klimaatbeheersing en verwarming. Onze servicedienst staat 24/7 365 dagen per jaar tot uw beschikking. Coolworld helpt u graag de juiste huur-, koel- of verwarmingsoplossing te kiezen. Van verhuur, advies, plaatsen en afstellen tot en met het ophalen na afloop van de huurperiode, u huurt zorgeloos.

Over Coolworld

Waarom Coolworld?

Coolworld Rentals biedt uw bedrijf de ideale oplossing bij tijdelijke capaciteitsproblemen, evenementen, uitval, verbouwing of revisie van uw vaste installatie. Onze verhuurorganisatie beschikt over een breed assortiment verhuuroplossingen. Coolworld helpt u de juiste koel- of verwarmingsoplossing te kiezen en zorgt voor een snelle levering van de (tijdelijk) gehuurde apparatuur. Van verhuur, advies, plaatsen en inregelen tot en met het ophalen van de installatie na afloop van de huurperiode. U huurt te allen tijde zorgeloos bij Coolworld. 

Voordelen

Levering van een tijdelijke huuroplossing is binnen enkele uren mogelijk. Bij een storing van uw vaste koeling of verwarming, als uw airco defect is of als uw koelinstallatie of koelcel in reparatie is.  

De voordelen:
  • Full service verhuur 24/7/365
  • Flexibel en oplossingsgericht
  • Deskundig technisch advies
  • Snelle levering, installatie en inregeling
  • Eigen transport en servicedienst
  • Conform milieu- en veiligheidsnormen (HACCP, GMP en STEK)

Markten

Veelzijdige ervaring binnen diverse markten.

Voedingsindustrie

In de voedingsmiddelenindustrie zijn de juiste klimaat- en opslagcondities van primair belang. Bij een calamiteit of plotselinge behoefte aan extra capaciteit (tijdelijke koelopslag), helpt Coolworld snel en adequaat. Met systemen voor klimaatbeheersing, luchtbehandeling, tijdelijke koel- en vriesopslag en verwarming. Onze apparatuur voldoet aan alle eisen van de voedingsindustrie die gesteld worden aan horeca koeling (denk bijvoorbeeld aan datalogging en alarmering). De koel- en vriescellen zijn ontwikkeld conform HACCP- en GMP-normen. Ook beschikt Coolworld over kennis van Operational, Installation en Process Qualifications (OQ, IQ, en PQ).

lees meer

Industrie

Extreme buitentemperaturen kunnen de prestaties van mens en machines bedreigen. Het huren van koeltechniek blijkt voor industriĂ«le bedrijven de beste oplossing voor een acuut probleem. Coolworld zorgt snel, flexibel en professioneel voor adequate oplossingen, voor producten en diensten van wereldklasse in elke industriesector. Zodat het werk altijd onverminderd door kan gaan. Daarbij verzorgen we uiteraard zaken als installatie en 24/7/365 service. Producten die wij in deze branche vaak aanbieden (verhuur) zijn: industrie koeling (koelinstallatie), een (mobiele) koudwatermachine, noodkoeling, heaters (industrial) en chillers.  


lees meer

Detailhandel

Binnen de detailhandel en supermarkten gelden strikte regels en wetten om de veiligheid van consumenten te waarborgen. Maar ook de kwaliteit van gepresenteerde producten moet optimaal zijn. Denk daarbij aan acties waarbij een grotere voorraad koel-versproducten moet worden opgeslagen. Koeling, ventilatie en klimaatbeheersing spelen dan ook een voorname rol binnen deze branche (HACCP). Coolworld biedt oplossingen voor een complete winkel, voorraadruimte, groente- en fruitafdeling, bakkerij, slagerij of koelcel, maar ook een bepaald gedeelte daarvan. De producten die wij als verhuurorganisatie in deze branche aanbieden zijn bijvoorbeeld: een grote koelcel (voor groothandel of supermarkt), een (mobiele) diepvriescel, koelopslag, een verwarmingsunit en een airhandler. 

lees meer

Installatie & projectburo

Vaste koelinstallaties, de airconditioning en verwarmingsinstallaties vragen regelmatig om onderhoud, reparatie of vervanging. Daarbij mag de bedrijfsvoering van de klant nooit in gevaar komen. Als installateur of projectaannemer kunt u op die momenten een beroep doen op Coolworld. Wij nemen veel werk en zorg uit handen door tijdelijk installaties geheel turnkey op te bouwen en aan het einde van de huurperiode te verwijderen. Ook kunt u er voor kiezen de installatie en de inbedrijfsstelling zelf uit te voeren, desgewenst met ondersteuning van Coolworld.

lees meer

Logistiek

Van dagverse voedingsproducten, bloemen, gevaarlijke stoffen, tot grondstoffen voor medicijnen. Elk product dat voor korte of lange tijd in opslag ligt, kent een specifieke koelbehoefte. Opslagplaatsen dienen dan ook aan een veelheid van eisen te voldoen. Zo moeten de bewaaromstandigheden ideaal zijn wat betreft luchtvochtigheid, temperatuur, hygiëne en licht. Voor diverse bedrijven in de sector distributie én op- en overslag verhuurt Coolworld systemen voor klimaatbeheersing, luchtbehandeling, tijdelijke extra koel- en vriesopslag én verwarming.

lees meer

Land- en tuinbouw

De agrarische sector en voedingsmiddelenindustrie spelen een belangrijke rol in de Europese economie. Het snel en adequaat opvangen van plotselinge klimaatveranderingen (calamiteit), zoals bij hittegolven of vorstperiodes, is daarbij van levensbelang. Ook bij tijdelijke opslag (storage) zijn het juiste bewaarsysteem, de optimale apparatuur, het perfecte klimaat en goede opslagcondities van belang. Coolworld helpt daarbij. Met systemen die geschikt zijn voor de glastuinbouw, (voor alle producten zoals groenten, fruit, aardappelen of bloemen), maar ook voor zaden en champignons. Daarbij is bijvoorbeeld de bewaarperiode van belang. De veehouderij met varkens, koeien, geiten en pluimvee hebben baat bij een constante temperatuur, de juiste luchtvochtigheid en een beperkt ammoniakniveau. De systemen van Coolworld worden daarom ook ingezet in de veehouderij. De systemen die wij als verhuurorganisatie in de agro-sector vaak aanbieden zijn bijvoorbeeld tijdelijke koelopslag, bewaarsystemen, kistenbewaring, invriescellen, een doorstroomheater en zakgoed bewaring. Maar ook bijvoorbeeld kachels en luchtverwarmers. 

lees meer

Projecten